Man bestraft voor mishandeling bezoeker moskee in Emmen

De rechtbank in Assen.

Een 44-jarige Emmenaar is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor het mishandelen van een bezoeker van de moskee in Emmen. De verdachte, zelf ook een moskeeganger, ontkende maandag bij de politierechter dat hij de man heeft geslagen.

De politierechter zei aan het begin van de zitting dat hij zelden mishandelingszaken uit een gebedshuis behandelt.

Het incident gebeurde ruim twee jaar geleden voor het wekelijkse vrijdagmiddaggebed in de moskee. De verdachte verklaarde dat hij het slachtoffer alleen met zijn hoofd naar beneden had geduwd. Uit camerabeelden blijkt volgens de officier van justitie dat de Emmenaar hem meerdere malen in het gezicht heeft gestompt. Ook getuigen zeggen dat er tenminste vijf klappen zijn uitgedeeld.

De verdachte hield vol dat geen sprake was van mishandeling. De man zei dat hij de zoon van het slachtoffer bij aankomst bij de moskee wilde aanspreken op het feit dat hij een week eerder zijn neefje van elf zou hebben geduwd. ,,Maar de zoon liep gewoon door. Daarom heb ik de vader aangesproken.”

Schadevergoeding

Zowel vader als zoon hebben aangifte gedaan tegen de Emmenaar. De zoon zou door hem met de dood zijn bedreigd. Zowel de politierechter als de officier achten de bedreiging niet bewezen, maar de mishandeling wel. Naast de werkstraf van 60 uur is de man ook veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een week. Hij moet het slachtoffer van de mishandeling 400 euro schadevergoeding betalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu