Man in Emmen probeert vriendin te wurgen in auto op parkeerplaats McDonald’s: cel en tbs opgelegd

Toen een vrouw uit Emmen na maandenlange mishandelingen de relatie wilde verbreken, probeerde haar toenmalige vriend (26) haar te wurgen. De Emmenaar is dinsdag door de rechtbank in Assen veroordeeld tot tbs met voorwaarden en 197 dagen cel.

Rechtbank in Assen

Rechtbank in Assen

Uit onderzoek van deskundigen blijkt dat de man meerdere stoornissen heeft en dat een gedwongen behandeling nodig is om te voorkomen dat de man weer agressief wordt. Op 21 april vorig jaar hadden de man en het slachtoffer afgesproken op de parkeerplaats van McDonald’s in Emmen om te praten in de auto.

Noodoproep

De vrouw was sinds oktober 2018 vaak mishandeld door de verdachte. Zij heeft meerdere malen de relatie verbroken maar ging toch steeds weer naar hem terug. Toen zij vorig jaar april de relatie definitief wilde beëindigen, ging het helemaal fout. Hij pakte haar met kracht bij de keel. Ze raakte korte tijd haar bewustzijn kwijt en verstuurde een noodoproep met haar telefoon naar familie. De verdachte meldde zich later zelf bij de politie.

De man heeft enige tijd vastgezeten. In oktober werd hij opnieuw opgepakt, nadat hij de woning van een andere ex-vriendin in Coevorden was binnengedrongen. Daarna reed hij onder invloed van drugs op de N34 tegen een verkeersbord en vervolgens tegen de vangrail. In het ziekenhuis was de man heel agressief. Een agent die hem wilde arresteren, raakte gewond aan zijn pols.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu