Man koelt woede op verkeerde in Veenoord: jaar cel

Een man in Veenoord zou zijn kind lastigvallen. Dat was voor een 31-jarige man uit Almelo reden genoeg om op 1 november kwaad naar Veenoord te rijden op zoek naar de dader.

Bij het huis waarvan hij dacht dat de dader er woonde, sloeg hij een jongen die daar buiten liep uit het niets met een bierfles tegen het hoofd. Toen hij het huis in wilde vluchten, kwam de Twent achter hem aan. Het lukte hem binnen te komen en daar de jongen, en ook zijn moeder, op het hoofd te slaan met een pvc-buis.

Dat het jongste slachtoffer ondertussen riep dat hij niet de man was die de Twent zocht, was lange tijd tegen dovemans oren gezegd. Toen het wel doordrong, nam de agressieve man de benen. Het bleek dat hij op zoek was naar de buurman van de slachtoffers.

De rechtbank in Assen veroordeelde hem dinsdag tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Na de celstraf moet hij zich psychiatrisch laten behandelen. De jongen uit Veenoord en zijn moeder zijn nog altijd bang in hun eigen huis. Aan de klap met het bierflesje heeft de jongen een litteken overgehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu