Man (27) opgepakt na schietpartij met politie in Paterswolde, buurman dacht eerst aan vuurwerk

Na een vuurgevecht met de politie is een 27-jarige man aangehouden aan de Hajo Hindriksweg in Paterswolde. Er zijn geen gewonden gevallen.

De politie kreeg rond 3.15 uur een melding dat de verdachte zijn vriendin zou hebben mishandeld en haar zou hebben opgesloten in haar woning. Toen agenten ter plekke kwamen, hebben ze eerst nog met de vrouw gesproken.

Steeg

Daarna wilde de politie poolshoogte nemen in de achtertuin van de huizenrij. Op het moment dat agenten de steeg naast de woning wilden inlopen, werden zij meerdere keren beschoten. In een reactie daarop is teruggeschoten.

Met behulp van een ondersteuningsgroep werd de man ongeveer een half uur later opgespoord in een nabijgelegen tuin. In de omgeving is een vuurwapen gevonden dat mogelijk door de man is gebruikt. Ook zijn vriendin is aangehouden omdat er mogelijk nog een vuurwapen in de woning aanwezig kon zijn.

Sporenonderzoek

De politie doet in de straat sporenonderzoek om de toedracht van het schietincident vast te stellen. Het is nog niet bekendgemaakt waar de 27-jarige man vandaan komt.

Een van de buren, die niet met zijn naam in de publiciteit wil, werd wakker van drie knallen. Hij dacht eerst dat het om vuurwerk ging. ,,Maar toen hoorde ik een hoop geschreeuw. Handen omhoog! Vanuit het raam heb ik alles gezien. Mijn moeder deed het raam open. Ze schreeuwden dat ze er voor weg moest gaan.’’

Jong stel

Buren van de woning waar de vrouw zou zijn mishandeld vertellen dat in het huis een jong stel woont. ,,Eerder woonden de ouders van de man er. Prachtige mensen'', vertelt de buurvrouw.

,,De vader is heel aardig, hij was voetbaltrainer, met hem had ik veel contact’’, vult buurman Erryt van der Tuin aan. ,,De zoon groetten we wel, maar het contact was minder.'' De ouders zouden nog regelmatig in het huis verblijven.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu