Man twee jaar cel in voor mishandeling in Wijster

Twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Die straf legde de rechtbank in Assen dinsdag op aan een 41-jarige man uit Erm. Hij sloeg op 22 november vorig jaar zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend in hun eigen huis in Wijster in elkaar.

De rechtbank legde de man ook een proeftijd van vijf jaar op. In die tijd mag hij geen contact met zijn ex en kinderen van 10 en 12 jaar opnemen. Ook mag hij niet in een straal van 3 kilometer om Wijster en Beilen, de plaats waar zijn dochter op school zit, komen.

Jaloers
De man was nog maar een paar dagen vrij na een maandenlange gevangenisstraf in Duitsland voor een drugsdelict, toen hij op 22 november naar Wijster reed. Hij wilde naar het huis van zijn ex om met haar te praten, ondanks dat hij wist dat zij dat niet wilde. Volgens het slachtoffer was de man jaloers en kon hij haar niet loslaten.

Toen zijn ex-vrouw weigerde hem binnen te laten, forceerde de man het slot van de achterdeur. Binnen sloeg hij zijn ex met één vuistslag tegen de grond. Haar nieuwe vriend kreeg meerdere stompen in het gezicht en ook trappen.

Kickbokser
De man uit Erm heeft tien jaar aan kickboksen gedaan en takelde zijn slachtoffers ernstig toe. De vrouw hield aan de klap vier breuken in haar gezicht over en de helft van haar gezicht is nog steeds verlamd. Ook kan ze met één oog niet meer goed zien. Haar vriend brak zijn neus en belandde knock-out op de grond. Hij liep een posttraumatische stressstoornis op. Ook de vrouw heeft psychische schade. De rechtbank besliste dat de man uit Erm ruim 7000 euro schadevergoeding aan het stel moet betalen.

Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de rechtszaak twee weken terug vier jaar cel tegen de man. De rechtbank strafte lager, omdat ze – in tegenstelling tot het OM - poging tot doodslag op de vrouw niet bewezen vindt. De man had volgens de rechters niet de bedoeling haar te doden. De rechtbank vindt alleen de iets minder ernstige geweldsvariant zware mishandeling bewezen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu