28-jarige man uit Hoogeveen verdacht van dreigen met bijl en poging tot verkrachting. 'Er klopt helemaal niets van'

Een 28-jarige man uit Hoogeveen wordt ervan verdacht dat hij twee plaatsgenoten met een bijl heeft bedreigd. Hij zou ook geprobeerd hebben om een vrouw te verkrachten.

De rechtbank in Assen.

De rechtbank in Assen.

Dinsdag was in de rechtbank in Assen de eerste openbare zitting in de strafzaak. De Hoogevener zou 4 mei geprobeerd hebben een vrouw te verkrachten. Dezelfde dag heeft hij volgens de officier van justitie een man met een bijl bedreigd. ,,De bedreigingen waren heel concreet.

Er is veel kans op herhaling en escalatie van het conflict”, zei de officier. ,,Dat blijkt ook uit de rapporten van deskundigen en het strafblad van de verdachte.”

Geen plek in kliniek

Uit onderzoek van deskundigen komt naar voren dat de man aan meerdere stoornissen lijdt. Hij zal naar een forensische psychiatrische kliniek moeten voor behandeling. Maar daar is nog geen plek. De verdachte volgde de zitting via een videoverbinding.

Hij riep dat de verdenkingen niet kloppen en dat hij niet in de gevangenis thuis hoort. De inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak is gepland op 23 november. Tot die tijd blijft de man in voorarrest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu