Man uit Meppel liep als Lucky Luke met vuurwapen te showen. Werkstraf voor verboden wapenbezit

Een 28-jarige man uit Meppel is voor het bezit van drie verboden vuurwapens en munitie veroordeeld tot 120 uur werkstraf en 98 dagen cel, waarvan 90 voorwaardelijk. In zijn huis werden onder meer een semiautomatisch vuurwapen en een revolver gevonden.

Werkstraf en grotendeels voorwaardelijke celstraf opgelegd voor verboden vuurwapenbezit.

Werkstraf en grotendeels voorwaardelijke celstraf opgelegd voor verboden vuurwapenbezit. Foto: Jilmer Postma

De politie werd in het najaar van 2019 getipt dat de Meppeler over straat liep met een vuurwapen. In zijn huis werden twee echte vuurwapens en een nepwapen gevonden. De wapens zaten verstopt in zijn tv-meubel en in een sporttas.

Showen met wapen

Twee weken geleden verklaarde de verdachte op de zitting dat hij de wapens in de garage van zijn overleden vader had gevonden. Hij zei dat het erfstukken waren. De rechtbank rekent het de man aan dat hij een vuurwapen meenam naar een vriend en daar met het wapen had zitten showen. ,,Er zijn aanwijzingen dat hij het pistool om zijn vinger heeft gedraaid, zoals Lucky Luke dat deed.”

De rechter sprak van zeer ernstige feiten, waarvoor een gevangenisstraf op zijn plaats is. Gezien het tijdsverloop van bijna twee jaar en het feit dat de man zijn leven weer op de rit heeft, wordt daarvan afgeweken. De man moet wel onder toezicht van de reclassering blijven. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu