Man verdacht van poging brandstichting bij buurvrouw Eexterveenschekanaal: lampenolie en brandende lucifers door kattenluikje

De rechtbank in Assen.

Een 68-jarige man zou geprobeerd hebben om brand te stichten bij zijn buurvrouw in Eexterveenschekanaal. Bij een korte zitting in de rechtbank in Assen bleek dat de verdachte sinds het overlijden van zijn echtgenote ernstige psychische problemen heeft.

De man wordt ervan verdacht dat hij 20 februari door een kattenluikje lampenolie op de vloer van het huis van zijn buurvrouw heeft gegooid. Daarna zou hij er een of meerdere brandende lucifers achter aan hebben gegooid. De man was boos op haar. De buurvrouw was thuis. Waarschijnlijk is het daardoor bij een poging tot brandstichting gebleven.

Psychiatrische afdeling

De verdachte zit in voorarrest op een psychiatrische afdeling van een gevangenis. ,,Mijn vrouw is overleden. Ik ben heel depressief. Ik hou het niet vol. Het gaat zo niet”, zei hij huilend voor de rechtbank. Het is de bedoeling dat de man via een zogeheten zorgmachtiging in een psychiatrische kliniek wordt geplaatst. De rechtbank vindt dat de officier van justitie haast moet maken met de aanvraag van zo’n machtiging.

Over vier weken moet de officier op een zitting de stand van zaken geven. De inhoudelijk behandeling van de strafzaak is gepland op 14 juli.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu