Management Vanboeijen legt functie neer

Medewerkers Vanboeijen overhandigen vandaag een petitie aan de raad van bestuur en de raad van toezicht. Foto: Hilbrand Polman.

De managers van zorginstelling Vanboeijen hebben dinsdag tijdens een vergadering besloten hun opdracht aan bestuurder Ben van Kessel terug te geven. ,,We kunnen zo niet meer werken'', laat Annemiek Schoenmaker namens het managementteam weten.

Netjes afronden

Het besluit betekent niet dat de managers het werk uit de handen laten vallen, benadrukt Schoemaker. ,,We hebben een opzegtermijn van een maand. We gaan nu zorgen dat we alle werkzaamheden netjes afronden.'' Het managementteam bestaat uit twee regiomanagers en drie adviseurs.

Eerder al liet het team in navolging van de medezeggenschapsraad weten dat de voltallige raad van toezicht, inclusief voorzitter Janny Vlietstra, moet opstappen. Vlietstra, die sinds 1 februari voorzitter is, wil echter niet vertrekken. Wel hebben vorige week drie leden hun vertrek aangekondigd.

Volgens Schoemaker moet de huidige interim bestuurder, Ben van Kessel, nu met een reactie komen hoe het verder moet. ,,Daar is het wachten op.'' Van Kessel is als bestuurder verantwoordelijk voor de zorginstelling en moet aangeven hoe hij de impasse denkt te doorbreken.

Schoon schip

Maandagavond hielden de vakbonden CNV en FNV een druk bezochte bijeenkomst. Daar uitten de medewerkers hun grote zorgen. Ze vinden dat er spoedig schoon schip gemaakt moet worden binnen de instelling. Volgende week dinsdag is er een gesprek met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, waar de vakbonden en de medezeggenschapsraad hun grote zorgen over de situatie zullen overbrengen.

In onderstaande tijdlijn is al het nieuws over de crisis bij de zorggroep terug te lezen.

Nieuws

Meest gelezen

menu