Mannen uit Emmen stelen pinpassen en pincodes in Ommen. Drietal wordt opgepakt na achtervolging

Drie mannen uit Emmen zijn aangehouden in Ommen. ANP

Twee mannen van 18 jaar en een man van 21 jaar uit Emmen zijn maandag na een achtervolging in Ommen aangehouden, nadat zij bij een inwoner van Ommen bankpassen en pincodes hadden gestolen.

Volgens de politie deed het drietal zich voor als bankmedewerkers. Het slachtoffer werd gebeld met de mededeling dat er mogelijk gefraudeerd werd met haar rekening en dat haar bankpassen zouden worden opgehaald.

Terwijl ze de ‘bankmedewerker’ aan de lijn had, verscheen een andere persoon aan de deur om de passen op te halen.

De vrouw vertrouwde de zaak niet en belde met de bank en de politie. Haar rekeningen werden direct geblokkeerd, zodat de Emmenaren niets buit konden maken.

Verdachten aangehouden na achtervolging

,,Terwijl agenten zich na de melding bij de bewoner meldden, namen andere agenten een kijkje in de omgeving of ze de verdachten konden vinden”, zegt een politiewoordvoerder. ,,Even later liepen ze een verdachte op het Vrijthof tegen het lijf. Hij nam direct de benen, maar kon na een korte achtervolging te voet en hulp van omstanders worden aangehouden op de Bermerstraat.”

Ook de twee andere verdachten werden gevonden en zij hadden de bewuste bankpassen in hun bezit. Ook werden er andere spullen gevonden die de politie kon koppelen met een zelfde zaak in Dalfsen.

De verdachten zitten vast en worden verhoord.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu