Mannen van 24 en 34 uit Valthermond stelen voor 7500 euro uit kantine van plaatselijke voetbalvereniging

Rechtbank Assen.

Een man uit Valthermond kreeg vrijdag twee maanden celstraf voor een inbraak bij de plaatselijke voetbalvereniging in februari. Een medeverdachte werd eveneens schuldig bevonden, maar kreeg een voorwaardelijke celstraf.

In de nacht van 16 op 17 februari vernielden de twee een kleine ruit van het sportgebouw en drongen de kantine binnen. Daar namen zij onder andere dozen met blikjes alcoholische drank, geluidsinstallaties en de fooienpot van de voetbalvereniging mee.

De totale schade bedraagt zo’n 7500 euro, zegt de voorzitter van de voetbalclub. Dat is vergoed door de verzekering.

Jas gestolen

Beide mannen werden nog dezelfde dag opgepakt, omdat ze werden herkend door hun persoonlijk begeleider van een nabij gelegen instelling voor beschermd wonen. Die kreeg beelden toegestuurd door de vereniging. Tijdens de verhoren ontkenden de twee iets met de inbraak te maken te hebben. Ze waren wel samen, maar op een feestje in Emmen.

De 34-jarige verdachten werd herkend aan zijn opvallende jas en schoenen. „We woonden daar met 24 jongens, en mijn kamer was altijd open. Iemand kan dus mijn jas hebben meegenomen en ingebroken hebben.” De andere verdachte (24) kwam niet naar de rechtbank in Assen.

Drie maanden extra

De politierechter ging niet in mee in het verweer van de verdachten en achtte de herkenning van hun begeleider overtuigend.

Omdat de oudste verdachte net vrij is en een persoonlijk verbeterplan met de reclassering is aangegaan, koos de rechter voor een voorwaardelijk celstraf van twee maanden. De 24-jarige man kreeg dezelfde straf onvoorwaardelijk. Er hing hem ook nog een voorwaardelijke celstraf van drie maanden boven het hoofd, die krijgt hij er nu bij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu