Marcel de Groot (zoon van) treedt op in de tuin van oude hoofdmeesterswoning in Emmer-Compascuum

De tuin van Ronald en Paul Koopman in Emmer-Compascuum. Eigen foto

Zanger Marcel de Groot treedt vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus op in de tuin van Ronald en Paul Koopman in Emmer-Compascuum.

Dat doet hij in het kader van een reeks tuinconcerten die het echtpaar woonachtig aan Kanaal A deze zomer organiseert. De Groot speelt zowel vrijdag als zaterdag om 19.30 uur. Bij voldoende belangstelling treedt de zanger zaterdag ook om 15.00 uur op.

Marcel de Groot (55) is de oudste zoon van zanger Boudewijn de Groot. Hij heeft tot nu toe vier albums uitgebracht en scoorde met Mag ik naar je kijken (1995) zijn grootste hit, maar stond ook regelmatig naast zijn vader op het podium. Ook werkte hij samen met Maarten van Roozendaal en Egon Kracht en deed hij mee aan de Legendary Albums theatertournee rondom Dire Straits’ album Brothers In Arms .

Zondag 6 september is het de beurt aan Alexander Broussard die werk van Billy Joel speelt.

‘Huis had negen maanden leeggestaan’

Het echtpaar was al langere tijd van plan om hun tuin in te richten als muziekpodium.

,,Mijn man Ronald en ik kochten in november 2017 de oude hoofdmeesterswoning aan Kanaal A 16, goed voor zo’n 2800 vierkante meter”, zegt Paul. ,,We wilden twee jaar geleden al tuinoptredens daar gaan houden, maar de tuin moest eerst behoorlijk op de schop. Het huis had voor onze komst negen maanden leeggestaan, waarbij de vorige eigenaar in het voorgaande jaar zo goed als niets meer aan het onderhoud had gedaan. Nu hebben we alles op orde en willen we naast concerten ook meedoen aan de open tuinen weekenden van de Nationale Tuinweek, maar ook de Open Tuinen Carrousel Drenthe van Groei & Bloei.”

Maar toen kwam corona om de hoek kijken. ,,Gelukkig zijn de regels dermate versoepeld dat we onze plannen toch kunnen laten doorgaan. In het eerste weekend van juli hebben we al zo’n 45 bezoekers gehad die een kijkje in de tuin namen. Uiteraard nemen we bij alle evenementen de corona-regels in acht en zorgen we dat er anderhalve meter afstand wordt genomen.”

De open tuin dag is gratis. Een kaartje voor één van de optredens kost € 17,50 per stuk.

Nieuws

Meest gelezen

menu