Marco Out is herbenoemd als burgemeester van Assen

De beëdiging van Marco Out door Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma.

De Assense burgemeester Marco Out (50) is donderdagavond officieel herbenoemd voor de komende zes jaar. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma nam hem in het stadhuis tijdens de raadsvergadering de belofte af.

Het was een sobere plechtigheid gezien de huidige omstandigheden. Out bedankte voor het in hem gestelde vertrouwen. „Toch voel ik me niet erg feestelijk, nu we sinds dinsdag in een lockdown verkeren, die onvermijdelijk was. Het is anders dan in mei: toen hadden we nog perspectief dat we in december wel verder zouden zijn.”

Out omschrijft het afgelopen jaar als ‘een bizar jaar’. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe kreeg hij doorlopend te maken met de grillen van het coronavirus. „Maar je gaat voorop in de strijd”, zei Klijnsma, die Out omschrijft als iemand die ‘snel kan praten, maar nog sneller kan denken’.

Partijloos

Out is sinds 2014 burgemeester van de gemeente Assen. In mei van dit jaar werd hij voorgedragen om nog eens zes jaar burgemeester van Assen te blijven. Sinds twee jaar is Out partijloos. Hij was 25 jaar lid van de VVD, maar eind 2018 zegde de burgervader zijn lidmaatschap op omdat hij niet te spreken was over de koers van de partij.

Eerder was Out burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn (2008-2014).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu