Markt Emmen gaat opnieuw door (met louter verkopers van eten)

Het was afgelopen week ongebruikelijk rustig op de Emmer warenmarkt, waar alleen voedsel te koop was. Foto: DvhN

De wekelijkse warenmarkt op vrijdag in Emmen gaat ook deze week door. Het college van burgemeester en wethouders is tevreden over hoe de markt vorige keer is verlopen.

Afgelopen week waren vanwege het coronavirus voor het eerst alleen de verkopers van etenswaar welkom. Zo’n dertig handelaren waren aanwezig. Ter vergelijking: normaal gesproken staan er op de markt in Emmen tussen de zeventig en tachtig kramen.

Door het geringe aantal verkopers konden de kramen ver uit elkaar worden gezet, waardoor iedereen met een ruime boog om elkaar heen kon lopen. ,,Het ging goed. Tot nader order houden we het zo. Voorwaarde is natuurlijk wel dat mensen zich zo goed aan de regels blijven houden: marktkooplieden en het winkelend publiek’, zegt Anita Klingenberg, woordvoerster van de gemeente.

Vier toezichthouders lopen rond

Ook bij de komende markt staan er weer borden om mensen erop te attenderen dat ze minimaal anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. Deze boodschap zal ook wederom via luidsprekers te horen zijn.

Vier toezichthouders lopen rond om te controleren, te waarschuwen en indien nodig mensen op de bon te slingeren. De maatregelen gelden ook voor de weekmarkten in de Emmer dorpen Klazienaveen en Emmer-Compascuum.

‘Ook wij ontlasten de supermarkten. En de bouwmarkten daarbij’

Meerdere marktkooplieden die andere dingen dan eten verkopen zijn teleurgesteld dat zij in Emmen niet welkom zijn. ,,Emmen stelt dat verkopers van etenswaren op de markt supermarkten ontlasten. Maar dat doen wij ook, en de bouwmarkten daarbij’’, reageerde bloemenzaak De Boeketterie uit Erica, al sinds jaar en dag een bekende verschijning op de Emmer warenmarkt.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu