Marokkaanse asielzoeker in Emmen betrapt op poging inbraak bij supermarkt: zes weken cel opgelegd

Een 26-jarige asielzoeker uit Marokko is betrapt toen hij in het holst van de nacht aan het inbreken was in een supermarkt aan de Weerdingerstraat in Emmen. De eigenaar die boven de winkel woont, werd gealarmeerd door een beveiligingsbedrijf.

De rechtbank in Assen.

De rechtbank in Assen.

De verdachte, die woensdag voor de politierechter in Assen zat, is door de winkeleigenaar vastgehouden tot de politie er was. De man zou 10 juli geprobeerd hebben om een laptop en de kassa te stelen uit de Turkse supermarkt. Hij ontkende dat. Volgens de man was hij uit geweest in Emmen en op weg naar het station om naar het azc in Ter Apel te gaan. ,,Het alarm ging af en toen werd ik plotseling vastgepakt.”

Eerder betrapt bij winkeldiefstal

De rechter wees de verdachte erop dat alle horeca op dat tijdstip al lang gesloten was. Volgens de officier van justitie is de man schuldig aan een poging tot een inbraak. Eerder op de dag was hij ook al betrapt op diefstal van kleding in Emmen. Maar de eigenaar van de kledingzaak heeft geen aangifte gedaan, waarop hij werd vrijgelaten.

Tegen de verdachte is zes weken cel geëist. De politierechter vindt dat een passende straf. ,,Het is een vervelend en storend strafbaar feit. Ik vind het zeer kwalijk dat, terwijl u net een week in Nederland bent, contact heeft met de politie. Dat gedrag ondermijnt het draagvlak voor mensen die asiel aanvragen omdat zij gevlucht zijn voor het gevaar in hun eigen land.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu