Maximaal 314 vluchtelingen naar Echten

Protestborden tegen de komst van een azc in Echten.

Er komen er maximaal 314 vluchtelingen in Recreatiecentrum Van Harte in Echten, als het aan B en W van De Wolden ligt.

Er komen er maximaal 314 vluchtelingen in Recreatiecentrum Van Harte in Echten, als het aan B en W van De Wolden ligt.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het voorstel van 500 vluchtelingen aangepast. Alle partijen beschouwden dit oorspronkelijke aantal als teveel.

Burgemeester Roger de Groot: “We kennen via de media de vaak zware omstandigheden waaruit deze mensen zijn gevlucht. Als gemeente vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen voor een goede opvang van deze mensen. Uiteraard met oog voor omwonenden en inwoners. De mogelijke komst van vluchtelingen houdt de gemoederen in onze gemeente behoorlijk bezig. Voor ons is 314 vluchtelingen daarom het maximale aantal.”

B en W van De Wolden nemen begin maart een definitief besluit. Tot donderdag 25 februari is het mogelijk om reacties bij de gemeente in te dienen.

Het COA wil om te beginnen 186 vluchtelingen opvangen in de huidige bebouwing. Na uitbreiding ontstaat ruimte voor 314 personen.

Het beheer komt in handen van het COA. Daardoor zal sprake zijn van permanente beveiliging en begeleiding vanuit het COA.

Dinsdag 23 februari is er een inloopbijeenkomst in De Molenhoeve bij Echten. Tussen 17.00 en 21.30 uur kan iedereen vragen stellen. Inwoners van Ruinen en Echten en omgeving krijgen een nieuwsbrief met informatie over de vluchtelingenopvang.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Gevlucht
menu