Mbo-studenten maken examens online 'en alleen op school als het echt niet anders kan'

Examens. Foto: Pixabay

Mbo-studenten van het Drenthe College, Noorderpoort, Alfa-college, Landstede Groep, Terra en ROC Menso Alting gaan hun examens zoveel mogelijk online maken.

Dat hebben de onderwijsinstellingen donderdagochtend bekendgemaakt.

Het besluit komt voort uit overleg dat de MBO Raad woensdag voerde met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) over de gevolgen van het kabinetsbesluit voor het mbo-onderwijs.

Speciaal aandacht voor studenten die dit jaar hun diploma kunnen halen

,,In uitzonderlijke gevallen, dus als het echt niet anders kan en zonder dat we de student daartoe verplichten, kan examinering op kleine schaal plaatsvinden in het schoolgebouw of bij stagebedrijven”, aldus een woordvoerder van de raad. ,,Alles met strikte inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De aandacht gaat daarbij specifiek uit naar de studenten die dit jaar hun diploma kunnen halen.”

Het kabinet besloot dinsdag om de maatregelen te verlengen tot en met 28 april. Dat betekent voor de scholen dat de onderwijsgebouwen - gezien de meivakantie - op zijn vroegst weer open zijn op 6 mei voor onderwijsactiviteiten. Of de gebouwen vanaf die datum inderdaad weer opengaan, hangt af van het besluit dat het kabinet op 21 april neemt.

Studievertraging voorkomen

Mbo-scholen zeggen maximaal in te zetten op het voorkomen van eventuele studievertraging, waarbij ze ook nadrukkelijk oog houden voor kwetsbare studenten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu