McDonald's in Emmen op de schop. Meer stoelen, maar de uitstraling wordt 'knusser'

McDonald's in Emmen wordt groter maar ook knusser, dus exploitant Reinier Hiddink. Foto: ANP

Het McDonald’s-restaurant in Emmen wordt uitgebreid. Er komen zo’n 20 zitplaatsen bij en het hele interieur gaat op de schop.

De werkzaamheden beginnen half oktober en nemen zo’n twee maanden in beslag. ,,Tot eind november zijn we gewoon open. Daarna gaan we zo’n twee weken dicht’’, zegt exploitant Reinier Hiddink.

De vestiging aan de Hoenderkamp trekt per week zo’n 23.000 liefhebbers en behoort daarmee volgens Hiddink tot de drukste McDonald’s-restaurants van Noord-Nederland. Om die klanten de ruimte te geven, gaat het aantal zitplaatsen in het gebouw van 202 naar 222. De uitbreiding van het pand gaat ten koste van het terras, waar nog zo’n 50 stoelen overblijven.

Steeds meer ijs, milkshakes en allerlei soorten koffie

Volgens Hiddink verkoopt McDonalds steeds meer ijs, milkshakes en allerlei soorten koffie. Om die reden wordt de drankzuil en de coffeecorner een stuk groter gemaakt.

De uitstraling van het hele restaurant wordt volgens Hiddink rustiger en knusser. ,,We kiezen voor het concept wood & stone . Eerder hebben we dat al in de vestiging in Meppel gedaan. De natuurlijke materialen steen en hout gaan ook in Emmen domineren.’’ In het restaurant komen ook compleet nieuwe toiletgroepen.

McDonald’s: al ruim een kwart eeuw in Emmen

McDonald’s in Emmen bestaat ruim een kwart eeuw. Hiddink exploiteert de vestiging tussen het centrum en de woonwijk Bargeres, al 24 jaar. Daarnaast runt hij de McDonald’s in Hardenberg, Steenwijk en Meppel.

Voor de verbouw en uitbreiding van het restaurant in Emmen heeft Hiddink Koenen Bouw als hoofdaannemer in de arm genomen. De gemeente versterkte onlangs de benodigde vergunning.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu