Mede-oprichter Jerry Stoker van PAC Coevorden wordt lijsttrekker. Partij start wervingsactie om kandidaten te strikken

Jerry Stoker (links), in zijn rol als voorzitter van de Historische Vereniging Stadt en Heerlickheijdt Covorden. Foto: Herman Woltersom

Jerry Stoker van het Progressief Akkoord Coevorden (PAC) is door leden van zijn partij gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Stoker was in 1982 één van de mensen die aan de basis stond van het PAC. Van 1990 tot 1994 was hij raadslid, de vier jaar daarna fractievoorzitter. Vier jaar geleden werd hij opnieuw beëdigd als raadslid, toen hij Kor Roossien opvolgde.

Als lijsttrekker volgt Stoker Irene Driehuis op die bij de verkiezingen in 2017 de kandidatenlijst aanvoerde. Tevens is de Coevordenaar voorzitter van de Historische Vereniging Stadt en Heerlickheijdt Covorden .

De partij besluit later deze maand over wie op de plaatsen twee, drie en vier komen. Op de advieslijst van de kandidatencommissie staan de huidige fractievoorzitter Irene Driehuis (2), huidig D66-raadslid Lars Hoedemaker (3) en Paulien Blaauwgeers (4).

De plek van Hoedemaker is het gevolg van het afhaken van de lokale afdeling van D66 in Coevorden. De partij riep eerder dit jaar leden op zich aan te sluiten bij het PAC. Hoedemaker zit sinds 2018 als eenmansfractie voor de progressieve partij in de raad.

‘Goede balans’

„De top van de lijst laat met deze vier kandidaten een goede balans zien”, zegt voorzitter Bernhard Ensink. „Twee vrouwen en twee mannen. Jerry Stoker en Paulien Blaauwgeers wonen in de stad Coevorden, Irene Driehuis en Lars Hoedemaker in Wezup en Weijerswold. Samen vormen zij een goede mix van drie ervaren raadsleden en nieuwkomer Paulien Blaauwgeers.”

Voor de overige plekken op de kandidatenlijst is de partij een wervingsactie gestart. Die kunnen zich bij de kandidatencommissie melden. Leden besluiten volgende maand over de definitieve invulling van de lijst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu