Medewerker De Weyert in Dwingeloo besmet met corona, deel bewoners in quarantaine

corona Foto: Shutterstock

Bij woonservicecentrum De Weyert in Dwingeloo is een medewerker besmet geraakt met corona. Dat bevestigt directeur Mariska Roeters van koepel ZZWD (Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe).

,,Bij één medewerker is het virus vastgesteld. Bij enkele collega’s hebben we de verdenking dat die eveneens corona hebben opgelopen. Zij worden getest en ook het bron- en contactonderzoek is al in volle gang”, vertelt Roeters.

Donderdagavond werd de besmetting van de medewerker bekend. Volgens Roeters zijn in het woonservicecentrum direct maatregelen getroffen: ,,Een deel van de bewoners is onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Dan gaat het om de cliënten met wie de medewerker in direct contact is geweest. Uit voorzorg hebben we inmiddels nog meer bewoners in quarantaine laten gaan.”

De Weyert gaat niet op slot

Ook voor bezoekers van De Weyert heeft de besmetting consequenties. De ZZWD-directeur: ,,De Weyert gaat niet op slot. Wel raden we mensen af om nu langs te gaan, tenzij het om urgent bezoek gaat.” Medewerkers, bewoners en hun ‘eerste contactpersonen’ worden schriftelijk op de hoogte gebracht.

Roeters is niet bang dat de besmette medewerker het virus ook bij andere vestigingen van ZZWD kan hebben binnengebracht. ,,Dat verwacht ik niet. Om dat risico te vermijden, hebben we eerder al besloten personeel niet tussen diverse vestigingen te laten hoppen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu