Medewerkers GGD Drenthe worden net als hun collega's in Groningen bedreigd en geïntimideerd. 'Wij hebben meerdere keren aangifte gedaan'

Medewerkers van de GGD Drenthe zijn de afgelopen meerdere keren lastiggevallen door mensen die tegen het testbeleid en vaccineren zijn. Sommige gevallen waren zo heftig dat de GGD Drenthe aangifte heeft gedaan.

Een coronatest wordt afgenomen.

Een coronatest wordt afgenomen. ANP

Woordvoerder Bart Raaijmakers van GGD Drenthe bevestigt dat medewerkers onheus worden bejegend.

,,De afgelopen maand hebben we meerdere keren aangifte gedaan van bedreiging en intimidatie. We nemen dit zeer serieus op omdat onze medewerkers en de mensen die voor een test of vaccinatie komen een veilige omgeving verdienen.”

Geen achtervolgingen

In Groningen worden medewerkers soms zelfs achtervolgd vanaf hun werk op de prik- of testlocatie en dat ze daarbij op nare wijze worden bejegend. Er zou in Groningen sprake zijn van bedreiging, stalking en intimidatie. ,,In Drenthe worden de medewerkers gelukkig niet achtervolgd”, aldus Raaijmakers.

Op welke locaties de bedreigingen plaatsvonden kan Raaijmakers niet zeggen. Wel is bekend dat vrijheidsstrijder Daniel L. uit Pesse een medewerker van de teststraat van de GGD in Drenthe bedreigde. Hij zei tegen medewerkers dat er die avond ,,honderd man de boel zouden komen verbouwen’’. Er werd een ME-peloton in paraatheid gebracht. Zelf ontkende hij in de rechtbank dat hij dit heeft gezegd.

Volgens woordvoerder Thijs Damstra van de politie Noord-Nederland gaat het om meerdere meldingen. Hoeveel kan hij niet zeggen. „Van een aantal incidenten is al melding gedaan, van een aantal meldingen wordt nog aangifte gedaan. Wij staan in goed contact met de GGD.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu