Medewerkers metalektro-bedrijven Drenthe zijn teleurgesteld in hun werkgevers: vrijdag staken ze opnieuw voor een betere cao

Een staking zoals we die gewend waren. Een bijeenkomst van de FNV in hotel Faber in Hoogezand, vijf jaar geleden, ten tijde van de toenmalige metaalstakingen. Foto archief Duncan Wijting

Medewerkers van Prysmian Draka, Resideo, VDL Wientjes Emmen, Rademakers Gieterij Klazienaveen, Combimac, Büter Emmen en GEHA Nieuw Amsterdam leggen vrijdag opnieuw voor 24 uur het werk neer om te staken voor een betere cao. Ze zijn teleurgesteld dat werkgevers nog niet om tafel zitten.

Dat zegt Johan Weijenberg, bestuurder FNV Metaal.

Door het hele land worden 24- en 48-uursstakingen gehouden voor een betere cao Metalektro. De stakingsestafette begon twee weken geleden .

‘Geen luxe maar noodzaak’

Hank Oomkes, bestuurder CNV Vakmensen: ,,Staken voor een cao met daarin goede regelingen voor zwaar werk is geen luxe maar een reële noodzaak. Omdat werkgeverskoepel FME niet overtuigd is van ons gelijk, zijn stakingen nodig. En wel tot aan het moment dat een cao-akkoord in zicht is”.

Coronaproof

Alle stakingen worden coronaproof georganiseerd. Stakers worden opgeroepen zich in te schrijven in een speciale staakstraat, waar ze met de auto doorheen kunnen rijden. In Emmen bevindt die staakstraat zich op het parkeerterrein achter het Hampshire Hotel.

De metalektro is een van de grootste sectoren van het land. Onder de cao vallen 160.000 mensen die werken bij bedrijven als IHC, Fokker, DAF, VDL, ASML, Stork, Siemens en Scania.

Nieuws

Meest gelezen

menu