'Medewerking vanuit publiek valt echt tegen.' Schoenafdrukken en bandensporen vernielen net nieuw aangelegde fietspaden Dwingelderveld

De vernieuwing van de fietspaden op het Dwingelderveld loopt vertraging op. Tot ontsteltenis van boswachters van Natuurmonumenten worden afgesloten wegen gewoon gebruikt. Schoenafdrukken en bandensporen beschadigen nieuw aangelegde paden.

Een man rijdt het fietspad tussen schaapskooi Ruinen naar het Achterlandse Veen op. De komende weken is het pad afgesloten, Natuurmonumenten knapt het op.

Een man rijdt het fietspad tussen schaapskooi Ruinen naar het Achterlandse Veen op. De komende weken is het pad afgesloten, Natuurmonumenten knapt het op. Foto: Gerrit Boer

Groot was de verbazing van Sanne van Gemerden, boswachter van het Dwingelderveld toen ze in december bij het afgesloten fietspad over de Benderse tussen de schaapskooi Ruinen tot aan de radiotelescoop kwam. Voetstapjes. Fietsbandsporen. Alsof het een groen blok oase was voor kerststukken, waar men in had geknepen. Permanente schade, de werkzaamheden moesten opnieuw.

Nieuws

menu