Geen fiasco's zoals met de zuidelijke ringweg in Groningen. Drents parlement wil meer controle op verdubbeling N34

Bij de gedeeltelijke verdubbeling van de N34 moeten geen lijken uit de kast vallen. Daarom wil het Drents Parlement meer controle op de kosten en andere aspecten van deze operatie.

De besluitvorming over de gedeeltelijke verdubbeling van de N34 vergt veel tijd, maar de provincie moet ook niet over één nacht ijs gaan, vindt voorzitter Henk Nijmeijer van de onderzoekscommissie van het Drents Parlement.

De besluitvorming over de gedeeltelijke verdubbeling van de N34 vergt veel tijd, maar de provincie moet ook niet over één nacht ijs gaan, vindt voorzitter Henk Nijmeijer van de onderzoekscommissie van het Drents Parlement. Foto: Marcel Jurian de Jong

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, redeneert voorzitter Henk Nijmeijer van de onderzoekscommissie van het Drents Parlement, ofwel Provinciale Staten. Grote projecten brengen grote risico’s met zich mee. Neem de zuidelijke ringweg bij Groningen, die de buurprovincie zomaar 78 miljoen euro extra bleek te kosten. Daarom praten de Statenleden volgende maand over maatregelen om beter vinger aan de pols te houden.

Extra bevoegdheden

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's