Geen fiasco's zoals met de zuidelijke ringweg in Groningen. Drents parlement wil meer controle op verdubbeling N34

Bij de gedeeltelijke verdubbeling van de N34 moeten geen lijken uit de kast vallen. Daarom wil het Drents Parlement meer controle op de kosten en andere aspecten van deze operatie.

De besluitvorming over de gedeeltelijke verdubbeling van de N34 vergt veel tijd, maar de provincie moet ook niet over één nacht ijs gaan, vindt voorzitter Henk Nijmeijer van de onderzoekscommissie van het Drents Parlement.

De besluitvorming over de gedeeltelijke verdubbeling van de N34 vergt veel tijd, maar de provincie moet ook niet over één nacht ijs gaan, vindt voorzitter Henk Nijmeijer van de onderzoekscommissie van het Drents Parlement. Foto: Marcel Jurian de Jong

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, redeneert voorzitter Henk Nijmeijer van de onderzoekscommissie van het Drents Parlement, ofwel Provinciale Staten. Grote projecten brengen grote risico’s met zich mee. Neem de zuidelijke ringweg bij Groningen, die de buurprovincie zomaar 78 miljoen euro extra bleek te kosten. Daarom praten de Statenleden volgende maand over maatregelen om beter vinger aan de pols te houden.

Extra bevoegdheden