Meer dan 600 deelnemers tijdens eerste Smildeger Kampioenschappen sinds de coronapandemie. 'Niet verwacht, maar superblij'

Een piepjonge hardloper haalt zijn medaille op na de Smildeger Crossloop, onderdeel van de Smildeger Kampioenschappen die dit weekend plaatsvonden.

Een piepjonge hardloper haalt zijn medaille op na de Smildeger Crossloop, onderdeel van de Smildeger Kampioenschappen die dit weekend plaatsvonden. Foto: Rens Hooyenga

Voor het eerst sinds de coronapandemie konden inwoners van de Smildes weer hun beste sportprestaties laten zien tijdens de 42e Smildeger Kampioenschappen. Met iets meer dan 600 deelnemers spreekt voorzitter Ineke Bodde van ‘superdagen’.

Eén van de onderdelen was de Smildeger Crossloop, een hardlooproute van vijf kilometer door het Kyllotsbos. Hardlopers van alle leeftijden konden meedoen. Vergeleken bij andere sporten, was de animo voor de crossloop minder dan verwacht. 31 deelnemers deden mee, zegt Bodde. Waarom het aantal deelnemers tegenviel, kan ze niet zeggen.

Darts, volleybal en klaverjassen populair

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's