Meer plannen op stapel voor rand Holtingerveld

Meer plannen op stapel voor rand Holtingerveld

Aan de rand van het Holtingerveld is veel veranderd, maar er staat nog meer te gebeuren. Daarover gaat woensdag 13 januari een speciale informatieavond.

Aan de rand van het Holtingerveld is veel veranderd, maar er staat nog meer te gebeuren. Daarover gaat woensdag 13 januari een speciale informatieavond.

Het natuurgebied bij Havelte, dat in het bijzonder bekend is om de overblijfselen uit de oorlog, kreeg de afgelopen jaren een zogenoemde Toegangspoort. Die is te vinden in de buurt van vlinderparadijs Papiliorama. Behalve een ruim parkeerterrein zijn hier een splinternieuwe schaapskooi, een natuurspeelplaats, nieuwe wandelroutes, een atb-route en een Coopertestbaan tot stand gekomen.

Daarmee is de Toegangspoort Holtingerveld nog niet af. Zo is er het plan om hier nog een informatiecentrum te bouwen, inclusief horeca en sanitaire voorzieningen. Het ontwerp voor dit gebouw is afgelopen jaar al gepresenteerd en de gemeente Westerveld is inmiddels gestart met het in orde maken van de benodigde vergunningen.

Volgende week woensdag, 13 januari, is er in dorpshuis De Stobbe in Darp een informatiebijeenkomst over de verdere ontwikkeling van de Toegangspoort Holtingerveld (aanvang: 19 uur). Initiatiefnemers zijn onder meer de gemeente Westerveld, Staatsbosbeheer en de provincie. Er zullen formulieren klaar liggen waarop bezoekers van de avond hun mening, maar ook ideeën en suggesties, kunnen noteren.

Er was afgelopen jaar nogal wat kritiek op het plan voor het informatiecentrum. Het futuristische ontwerp van het gebouw (artist impression) moest het ontgelden. Het zou niet passen in deze omgeving, viel hier en daar te beluisteren. Bovendien vonden een aantal belanghebbenden dat ze te weinig inspraak in het ontwerp hadden gehad. De stichting Holtinger Schaapskudde bijvoorbeeld en eigenaar Erik Hendriks van het nabije vlinderparadijs Papiliorama stelden dat ze onvoldoende bij de uitwerking van het plan waren betrokken.

Voor een meerderheid in de gemeenteraad van Westerveld was het aanleiding om een maand geleden nog geen definitief groen licht te geven voor het informatiecentrum en eerst de bijeenkomst op 13 januari af te wachten. De bedoeling is dat de raad eind deze maand alsnog de knoop doorhakt.

 

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu