Meer vluchten vanaf Groningen Airport Eelde: TUI vliegt vanaf half augustus weer naar Gran Canaria

Reisorganisatie TUI vliegt vanaf 16 augustus weer vanaf Groningen Airport Eelde (GAE) naar Gran Canaria. Vliegmaatschappij Green Airlines beraadt zich nog op de mogelijkheden.

Groningen Airport Eelde kan zich verheugen in de steun van veel noorderlingen.

Groningen Airport Eelde kan zich verheugen in de steun van veel noorderlingen. Foto GAE

Daarmee hervat TUI het reisschema naar Spanje, nadat het half juli besloot de vluchten naar Gran Canaria op te schorten tot en met 2 augustus.

De keuze van de reisorganisatie heeft alles te maken met het vernieuwde Europese reisadvies van het kabinet, dat gisteren bekend werd gemaakt. Hierdoor is het Spaanse eiland, net als veel andere Europese reisbestemmingen, niet langer oranje, maar geel. Daardoor kunnen reisorganisaties weer reizen aanbieden naar Griekenland, Turkije en dus ook Spanje.

‘We willen snel weer van start gaan’

TUI kon het niet bolwerken om op 2 augustus alweer te beginnen met vliegen naar Gran Canaria, zegt woordvoerder Anke van Nieuwenhuizen „We willen snel weer gaan starten, maar dat kan niet zomaar. We hebben de afgelopen weken enorm moeten schuiven met onze planning.”

Andere reisorganisaties vlogen al wel naar oranje gebieden, maar TUI koos daar niet voor, in lijn met de overheidsadviezen.

Dus vliegt de reismaatschappij vanaf 16 augustus twee keer per week naar het eiland in de Atlantische Oceaan. Van Nieuwenhuizen: „We zijn blij met het nieuwe advies van de overheid. Het schept duidelijkheid bij de reiziger. Waar het voorheen nog maar afwachten was of een vlucht nog door zou gaan of niet, kunnen mensen nu met vertrouwen hun vlucht tegemoet gaan zien.”

Green Airlines beraadt zich

De Duitse luchtvaartmaatschappij Green Airlines, dat eveneens vanaf GAE vliegt, schrapte half juli de vluchten naar Corfu, Faro, Ibiza en Mallorca vanaf Airport Eelde. Dat kwam doordat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies naar deze gebieden wijzigde naar oranje. De vliegmaatschappij beraadt zich nu op te nemen stappen, zegt GAE-woordvoerder Lizette van Dijken.

Sinds de verscherping van de reisadviezen in juli vloog TUI alleen nog naar Zakynthos vanuit het Noorden. Daarnaast vloog Corendon nog richting Kreta. Met Gran Canaria komt daar weer een derde bestemming bij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu