Meerdere brandjes in Emmen dit weekeinde. Brandweer ontdekt wc-papier dat om bomen is gewikkeld

Een agent gaat het vuur in Emmen met een brandblusser te lijf. Foto: De Vries Media

Meerdere brandjes in Emmen dit weekeinde, met aanwijzingen dat het gaat om brandstichting. In de Emmerdennen was wc-papier om bomen gewikkeld. Op zondag ging een matras in vlammen op.

In de Emmerdennen woedde in de nacht van zaterdag op zondag korte tijd een bosbrandje. De brandweer ontdekte dat wc-papier om bomen was gewikkeld om het brandproces te bevorderen. In de loop van de dag keerde de brandweer terug, nadat het vuurtje weer oplaaide.

Door de politie werd na de eerste brandmelding in het bos nog gezocht naar de eventuele aansteker(s) van de brand. Voor zover bekend werd er niemand meer aangetroffen.

Zondagmiddag rond half vijf kwam een nieuwe brandmelding binnen bij de hulpdiensten. Dezelfde boom bleek opnieuw vlam te hebben gevat. De brandweer vermoedt dat het vuurtje in de nacht niet volledig is geblust en weer is gaan smeulen.

Vaker brandstichting in en rond Emmen

De omgeving van Emmen wordt de laatste weken getroffen door brandstichtingen. Zo vatten in de nacht van zaterdag op zondag meerdere containers vlam aan de Fokkingeslag in Emmen door brandstichting. De politie is een onderzoek gestart.

Zondag iets na half zes 's middags stond er een matras in de fik voor een flatgebouw aan de Meerstraat in Emmen. Een agent wist het vuur met een brandblusser te doven. De brandweer rukte ook nog uit maar hoefde niets meer te doen.

Nieuws

Meest gelezen

menu