Meerdere katten gevonden in de vaart bij Meppel, vrees voor fanatieke kattenhater: 'Dit kan geen toeval zijn'

Foto: Shutterstock

In de vaart bij Meppel zijn in korte tijd vier verdronken katten uit het water gehaald. De dieren hadden allemaal een ander baasje en kwamen uit dezelfde buurt. De eigenaren, de Dierenambulance en de politie vrezen dat er een kattenhater actief is. 'Waarom doet iemand dit?'

Drie van de dieren werden onlangs gevonden in de Hoogeveense Vaart bij Meppel. De vierde kat lag in het Meppeler Diep. De waterwegen zijn op elkaar aangesloten.

Laura van der Pol van de Dierenambulance Meppel - Steenwijk heeft de vier dieren uit het water gehaald. „Ze komen bovendrijven en blijven dan hangen in iets al takken. Ze zijn alle vier gevonden door verschillende mensen die ons toen gebeld hebben."

Allemaal uit dezelfde buurt

De katten waren alle vier gechipt en droegen een halsband. „We hebben de baasjes met behulp van de chip kunnen opsporen. Ze blijken allemaal in dezelfde buurt te wonen, een deel van Meppel centrum", zegt Van der Pol.

Verdriet

Verschillende baasjes hadden hun kat als vermist opgegeven. De mededeling dat hun kat uit de vaart is gehaald stemt ze verdrietig. Frans Holleman is een van hen. Hij deelt zijn verhaal op Facebook.

„Je kan mij niet vertellen dat dit toeval is. Iemand, met een waanzinnig zieke geest, een volslagen achterlijk persoon, is onze katten aan het afmaken. Waarom? Waarom doet iemand dit...? Ik snap het niet."

Een van de katten had een gebroken nek. Bij de andere drie dieren was dat volgens de Dierenambulance niet het geval (hoewel de politie dat wel meldt. In het Facebookbericht wordt gesproken over vijf katten, volgens de Dierenambulance gaat het om vier dieren.)

Aangifte

De eigenaren van de dieren hebben aangifte gedaan en de politie vraagt mensen die meer weten over de zaak melding te doen.

De Dierenambulance is de komende tijd alert. De Dierenbescherming is ingelicht over de zaak. Van der Pol: „Ook wij denken dat dit geen toeval is. Wie doet zoiets?"

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu