Meerdere schoten gelost in Emmen door politie (verdachte met vuurwapen nog voortvluchtig)

Foto: Jan Willem Horstman/DvhN

Politieagenten hebben zondagavond meerdere waarschuwingsschoten gelost in Emmen. De agenten waren afgekomen op een ruzie bij café-restaurant Groothuis aan de Stationsstraat in Emmen. Daar zou door een of meerdere personen zijn gedreigd met een vuurwapen.

Toen agenten de auto zagen van de verdachte die een pistool bij zich zou dragen is tenminste een waarschuwingsschot gelost. Dat heeft de politie laten weten.

,,We wisten uit informatie van de feestlocatie dat een vuurwapen of iets dat daar op lijkt in het spel is. Toen mijn collega's de auto een stopteken hebben gegeven is de auto ook gestopt. Maar de inzittenden wilden niet uit de auto komen. Toen is er een keer geschoten'', zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer.

Volgens de eigenaar van het café is een vrouw wel uit de auto gestapt. Zij is direct aangehouden door de politie.

Weggescheurd

De auto is daarop weggescheurd. Daarop hebben de agenten nog enkele schoten gelost, vertelt Van der Meer. De bestuurder - met vuurwapen - is nog voortvluchtig. De politie zou wel weten om wie het gaat.

Straat afgezet

Volgens de politie was de ruzie ontstaan tijdens een feest. Dat feest was in café-restaurant Groothuis (vlakbij het station) in Emmen. Elke laatste zondag van de maand wordt er bij Groothuis tussen 17.30 uur en 22.30 uur het zogeheten dansfeest Latin Lounge gehouden. 

Het café en de straat zijn afgezet met linten. In de directe omgeving lopen zeker meer dan tien agenten rond. Volgens een agent ter plaatse zal de afzetting nog wel een tijd duren. Agenten nemen onder meer getuigenverklaringen af van de aanwezigen van het feest en zijn op zoek naar pistoolhulzen.

Van der Meer zegt dat er nu wordt gezocht naar de inzittenden van de auto. Een politiehelikopter wordt volgens hem niet ingezet.

Nieuws

Meest gelezen

menu