Meerdere vrouwen aangerand in het Asserbos in Assen (15-jarig meisje kan zich net op tijd loswurmen van aanrander)

Twee weken geleden zijn in het Asserbos in Assen meerdere vrouwen belaagd door een man die een deel van hen ook heeft aangerand. In Hoogeveen werd zondagavond een jong meisje aangerand.

Meerdere vrouwen zijn aangerand

Meerdere vrouwen zijn aangerand ANP

De politie Noord-Nederland laat weten dat er drie aangiftes van vrouwen liggen die in het Asserbos in Assen onzedelijk zijn betast of zijn aangerand. Dat zou zijn gebeurd op zaterdagmiddag 19 september. Een van de slachtoffers is een 15-jarig meisje dat in haar kruis is gegrepen en op haar kont is geslagen.

Masturberen bij andere vrouw

,,Mijn zusje is enorm geschrokken”, vertelt haar 18-jarige zus. ,,De man trok zijn broek omlaag en had mijn zusje vast. Gelukkig kon ze zich loswurmen en zijn we weggerend. Wij mogen nu het Asserbos niet meer in van onze ouders.”

Volgens een van de slachtoffers begon de man daarna te masturberen toen een andere vrouw langs kwam lopen. Ook zij werd op haar kont geslagen door de man. In dat weekend werden twee burgernetmeldingen uitgedaan: op zaterdag en zondag. In die meldingen laat de politie weten dat er meerdere meldingen van vrouwen zijn binnengekomen. Volgens de 18-jarige vrouw gaat het om zeker tien vrouwen.

,,Meerdere slachtoffers hebben contact met ons gezocht”, zegt de 18-jarige jonge vrouw uit Assen die haar relaas op sociale media heeft gedeeld. ,,De politie heeft ons zelf verteld dat er ook op zondag vijf vrouwen zijn lastiggevallen in het Asserbos.”

De dader lijkt steeds dezelfde man te zijn. Volgens de politie gaat het om een ‘blanke man, met Oost-Europees uiterlijk’. Hij zou lang en slank zijn, kort blond haar hebben en tussen de 25 en 35 jaar oud zijn. De aanrander reed op een zwarte rammelende damesfiets en droeg een lichtblauw mondkapje.

Onderzoek

De politie heeft de broek van het 15-jarige meisje in beslag genomen voor sporenonderzoek. De zedenrecherche houdt zich bezig met het onderzoek. Volgens een woordvoerder van de politie wordt de zaak zeer serieus opgenomen. Dat er mogelijk tien vrouwen zijn belaagd, zoals twee slachtoffers zeggen, kan de woordvoerder overigens niet bevestigen. ,,Dat betekent niet dat het niet zo is. Maar wij hebben drie aangiftes binnen van vrouwen die zijn aangerand of het onzedelijk zijn betast.”

De politiewoordvoerder stelt dat dergelijke zaken zeer delicaat zijn. ,,Je wilt waarschuwen, maar geen onnodige onrust creëren.”

Aanranding in Hoogeveen

Zondagavond was er wederom een aanranding, maar nu in Hoogeveen. Een 14-jarig meisje werd in het Steenbergerpark in Hoogeveen aangerand door een man die volgens de politie van ‘buitenlandse afkomst’ is. De verdachte zou tussen de 30 en 35 jaar oud zijn. De zaken in Assen en Hoogeveen lijken los van elkaar te staan, zegt de politiewoordvoerder. Mensen die reageren op een Facebookpost van de politie zeggen dat de vermoedelijke dader veelvuldig te vinden is in het Steenbergerpark.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu