Meester de Vriesschool gegund aan lokale ondernemers

De Meester de Vriesschool in Nieuw-Roden is definitief gegund aan een samenwerkingsverband van drie lokale ondernemers. Die willen de school verbouwen tot 20 tot 25 kleine wooneenheden.

Dorpsbelangen Nieuw-Roden heeft moeite met dat plan. De appartementen zouden niet passen bij de behoefte van de inwoners van Nieuw-Roden, terwijl de gemeente had beloofd dat de toekomst van het schoolgebouw zou passen in de toekomstvisie voor het dorp.

Dorpsbelangen acht de appartementen te klein en beticht de gemeente van geldzucht.

Tot nu toe was niet geheel duidelijk hoe die plannen eruit zagen. De gemeente meldt nu dat het gaat om appartementen van 55 tot 85 vierkante meter. Die zijn geschikt voor starters, alleenstanden en kleine huishoudens. Ze worden verhuurd.

Wethouder Henk Kosters: „Voor de genoemde doelgroepen is het aanbod in de gemeente beperkt. De gemeente vindt het belangrijk dat kleine eenheden worden toegevoegd en verbindt dat ook aan transformatie van bestaand vastgoed. Dit plan past zodoende uitstekend binnen dit beleid.” Kosters ziet geen aanleiding om de school niet te gunnen aan de hoogste bieder.

De wethouder noemt het verder belangrijk dat de karakteristieke school blijft bestaan, omdat Nieuw-Roden als het ware rond deze school is gegroeid. Het voorlopig koopcontract wordt nu getekend, waarna het bestemmingsplan wordt aangepast.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu