Megaklus in Meppel: 50 vrouwen in badkleding op de foto

Drie Meppeler bedrijven staan aan de vooravond van een megaklus: 50 meisjes en vrouwen fotograferen in badkleding.

Drie Meppeler bedrijven staan aan de vooravond van een megaklus: 50 meisjes en vrouwen fotograferen in badkleding.

Het idee voor deze omvangrijke fotoshoot komt van Jolanda Hogenkamp van Belle Lingerie in Meppel. ,,Wij hebben vanaf dit voorjaar de grootste collectie badkleding van Noord-Nederland en dat willen we laten zien met de grootste badkledingfoto die maar mogelijk is.''

Jong en oud

Ze plaatste een oproep op Facebook en binnen de kortste keren stonden tientallen kandidaten in de digitale rij. ,,We wilden juist eens niet de geijkte modelmaten, maar gewone mensen op de foto. We kregen aanmeldingen van meisjes van 9 jaar tot vrouwen van 63 en alles daartussen. Ook qua maten loopt het zeer uiteen. Van dun tot fors.'' Bijna allemaal zijn het deelneemsters uit de regio.

Voor Belle Lingerie is dit een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien wat het in huis heeft. Hogenkamp: ,,We hebben badkleding voor jong en oud, modern en klassiek, grote en kleine borsten, lange en kleine mensen en slanke en volle dames.''

Voor de megaklus zijn twee avonden ingeruimd: 17 en 24 februari. Robbert Jan Holterman van reclamebureau Noordkust in Meppel neemt de fotografie voor zijn rekening.

In de watten gelegd

Het is bepaald niet zo dat de dames blanco op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Vooraf kiezen de deelnemers de door hen gewenste en geschikte badkleding uit. Op de avond zelf worden ze als echte modellen in de watten gelegd, inclusief hapjes en drankjes. Een team van meerdere kapsters van Arp Haarmode en stylistesvan Wyona Nailstyling zorgt voor passende kapsels en bijbehorende make-up.

Het wordt een geweldige logistieke operatie. Per avond moeten 25 meisjes en vrouwen worden geknipt, gekapt, opgemaakt, aangekleed en op de foto worden gezet. ,,We zullen alle zeilen moeten bijzetten, maar ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken'', zegt Hogenkamp.

Een avond model

De modellen worden niet betaald voor hun optreden. Ze voelen zich een avond model en krijgen een mooie foto van zichzelf en een goodiebag mee naar huis.

,,Wij vinden het ontzettend stoer dat ze zich hebben aangemeld voor deze fotoshoot. Mensen kunnen alleen worden gefotografeerd, maar als ze dat eng vinden is een groepje vriendinnen of moeder en dochter is natuurlijk ook mogelijk. Alle meisjes en vrouwen komen uiteindelijk samen op één poster, die wij voor onze reclamecampagne gaan gebruiken.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu