Megaparkeerplaats achter dierenpark Wildlands in Emmen na afsluiting weer open. Strengere controle moet overlast van straatracers en afvaldumpers voorkomen

De gemeente Emmen heeft de megaparkeerplaats achter dierenpark Wildlands weer beschikbaar gesteld voor automobilisten. De betonblokken op de toegangsweg zijn verdwenen en de slagbomen staan weer omhoog.

De grote betonblokken zijn weg, de poorten staan weer open. Automobilisten kunnen weer op de grote parkeerplaats achter Wildlands in Emmen.

De grote betonblokken zijn weg, de poorten staan weer open. Automobilisten kunnen weer op de grote parkeerplaats achter Wildlands in Emmen. Foto: DvhN

,,Het terrein heeft een bepaalde bestemming en op basis van wet- en regelgeving is het niet toegestaan om daar langere tijd van af te wijken’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Emmen. De parkeerplaats, die plek biedt aan zo’n duizend voertuigen, werd zo’n twee maanden geleden afgesloten voor auto’s. Dit gebeurde na klachten vanuit de buurt. Het asfaltperceel werd gebruikt voor straatraces, het dumpen van afval en ook reden er geregeld motorrijders snoeihard op en neer.

Apparatuur werd uitgezet