An en Lies Kruize (8 en 10) en Esmee Buffinga (10) en acht klasgenoten lopen van Zuidlaren naar Groningen en halen geld op voor meisjes in Afghanistan. De teller staat al op 7600 euro. 'Van de Taliban mogen ze daar niet naar school'

Elf meiden wandelen van basisschool De Lichtkring in Zuidlaren naar de Rijksuniversiteit in Groningen om geld op te halen voor vrouwen in Afghanistan. ‘Wij laten zien dat wij blij zijn dat wij naar school kunnen.’ Ze hopen dat Arjen Robben onderweg wat limonade voor ze klaar zet.

Esmee (10), An (8) en Lies (10) van basisschool De Lichtkring in Zuidlaren lopen de situatie van vrouwen en meisjes in Afghanistan onder de aandacht te brengen. De hele school doet het eerste stuk doet mee.

Esmee (10), An (8) en Lies (10) van basisschool De Lichtkring in Zuidlaren lopen de situatie van vrouwen en meisjes in Afghanistan onder de aandacht te brengen. De hele school doet het eerste stuk doet mee. Foto: Harry Tielman

Drie meisjes uit Zuidlaren zagen de beelden op het Jeugdjournaal: mensen die in paniek op vliegtuigen klommen, vrouwen die vreesden voor hun toekomst nu de Taliban aan de macht was in Afghanistan. An en Lies Kruize (8 en 10) en Esmee Buffinga (10) wilden na het zien van die beelden niet aan de zijlijn blijven staan. Ze bedachten samen met hun moeders een sponsorloop. Daar doen elf meiden uit de groepen vijf tot en met acht aan mee.

Nieuws

Meest gelezen

menu