Meisjes nog steeds in slaap gehouden

Tweede tipgever brand meldt zich bij politie

Wie heeft de brand gesticht? En waarom? Zolang de dader niet is gepakt, slapen bewoners rond de Weytackers in de wijk Angelslo onrustig.

Wie heeft de brand gesticht? En waarom? Zolang de dader niet is gepakt, slapen bewoners rond de Weytackers in de wijk Angelslo onrustig.

De brand dinsdagnacht kostte een 31-jarige alleenstaande moeder van twee kinderen het leven. De beide meisjes van 6 en 8 jaar liggen in het UMCG in Groningen. Ze zijn zo zwaar gewond dat ze kunstmatig nog steeds in slaap worden gehouden.

De politie heeft sporen van brandstichting in de woning gevonden, maar de dader loopt ondertussen nog vrij rond. Zusje Jeanet Wever van het slachtoffer en vader Geert deden vrijdagavond in het tv-programma Hart van Nederland van SBS6 een emotionele oproep aan getuigen om zich bij de politie te melden. Eén tipgever meldde zich vlot daarna. Of door zijn informatie de politie op het spoor van de brandstichter is gezet, kon de politie niet zeggen.

De buurt maakt zich ondertussen zorgen over de veiligheid. ,,De moeder en haar ex hadden een goede verstandhouding. Ze was beschermend naar de kinderen toe. Niemand hier kan zich voorstellen dat dit een vooropgezet plan is geweest. Wat als hier een pyromaan aan het werk is?'' vraagt een bewoonster zich af. Een andere buurtbewoner had gezien hoe het vuur zich vanuit de gang in de tussenwoning uitbreidde. De politie heeft geen aanwijzingen die er op duiden dat dit het werk van een pyromaan is en ziet voorlopig ook geen aanleiding extra te surveilleren.

Bij het hek, dat rond de voortuin van de woning is geplaatst, hebben diverse buurtbewoners inmiddels bloemen gelegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu