Meldingen stormschade na noodweer bij Interpolis bijna verdubbeld

Noodweer teistert donderdag Nederland. ANP

Het aantal meldingen van schade dat verzekeraar Interpolis heeft binnengekregen na het noodweer dat woensdagavond over delen van Nederland trok, is bijna verdubbeld.

Donderdag kwamen er tot 12.30 uur 241 meldingen binnen. Vrijdagochtend om 09.00 uur stond de teller op 464. Vooral in de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland was sprake van veel stormschade. Meldingen uit Groningen en Drenthe worden niet specifiek genoemd.

Vooral schade aan woningen en auto's gemeld

In ongeveer 85 procent van alle meldingen ging het om schade aan de woning, de rest om autoschade. In Emmen waaide een terras van een horecagelegenheid de lucht in.

 Interpolis kreeg vooral veel meldingen uit Barendrecht, waar een windhoos huishield. Tuinhuisjes werden vernield, vele ramen sneuvelden, bomen waaiden om en kwamen op auto's terecht en trampolines waaiden door de lucht. Door de gevolgen van de windhoos raakten vier mensen in Barendrecht gewond. Ook uit Terneuzen en Hulst in Zeeland kreeg Interpolis veel meldingen van schade door harde wind.

3 miljoen euro aan schade geclaimd

Door het slechte weer dat Nederland in de nacht van woensdag op donderdag trof is voor ongeveer 3 miljoen euro schade aan verzekerde zaken ontstaan, bevestigt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars na berichtgeving door NU.nl. Daarbij gaat het om schade voor particulieren en bedrijven. Schade voor overheden is niet in de raming meegenomen. Bij de wateroverlast in Limburg afgelopen zomer liep de schade in de honderden miljoen euro's.

Nieuws

Meest gelezen

menu