Melkveehouder Meijer uit Witteveen wordt landelijk voorzitter van de club voor jonge boeren en tuinders

Roy Meijer boert in Witteveen. Foto: Gerrit Boer

Melkveehouder Roy Meijer (27) uit Witteveen is verkozen tot voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt. In Drenthe legt hij daarom de voorzittershamer neer. Die wordt overgenomen door Tom ten Kate (22) uit Koekange.

Meijer is samen met zijn ouders eigenaar van een melkveebedrijf met 250 koeien en is adviseur in de agrarische sector. Hij was twee jaar voorzitter van de vertegenwoordigende club van jonge boeren en tuinders in Drenthe.

‘Niks mooier dan zelf het platteland vormgeven’

,,Als je van het platteland houdt, is er eigenlijk niks mooier dan zelf het platteland vormgeven en dat doe je als boer’’, zegt Meijer.

,,Lastige dossiers vind ik leuk, daar hou ik van. Als het ingewikkeld is, zet ik daar heel graag mijn tanden in. Werken aan de toekomst van de jonge boer kunnen we niet alleen. We zullen hiervoor ook moeten samenwerken met de organisaties om ons heen, zoals sectorpartijen, ketenpartijen en overheden.’’

‘Grote verantwoordelijkheid’

Ten Kate is trots dat hij in Drenthe de voorzittershamer op mag pakken.

,,Ik zie het als een grote verantwoordelijkheid om me in te zetten voor de toekomst van de agrarische sector in Drenthe. De land- en tuinbouw is momenteel volop in het nieuws en er komen veel uitdagingen op de sector af. Ik vind het belangrijk om in samenwerking met overheden en organisaties, zowel binnen als buiten de landbouw, te werken aan een lange termijn perspectief. Nu zijn we te veel bezig met korte termijn denken en brandjes blussen. Daar is voor jonge boeren geen toekomst op te bouwen.’’

Het Drents Agrarisch Jongeren Kontakt telt ongeveer 450 leden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu