Mensen met laag inkomen krijgen gratis uitwasbaar mondkapje van gemeenten

Een gratis mondkapje voor minima. Pixabay

De gemeenten Assen en Aa en Hunze verstrekken duizenden gratis mondkapjes aan inwoners die minder geld hebben te besteden.

De gemeente Aa en Hunze laat weten 500 wasbare mondkapjes te hebben aangeschaft. Die zijn aan de voedselbank verstrekt en aan welzijnsstichtingen Attenta en Impuls. Die zorgen er op hun beurt voor dat mensen met een minimum inkomen de mondneuskapjes ook echt krijgen. ,,Er zijn er al 150 weggegeven”, weet Jessica van Ravenhorst van de gemeente.

Ook Assen verstrekt gratis mondkapjes aan haar inwoners die niet veel geld hebben. Claudia Mulder van de gemeente Assen zegt dat er wordt uitgegaan van een mondkapje per persoon die moet rondkomen van een minimumloon. ,,We gaan op dit moment uit van in totaal een kleine 5500 mondkapjes.”

Spoedcoronawet

Het dragen van mondkapjes in de openbare binnenruimte wordt mogelijk ergens half november verplicht. De regeling wordt meegenomen in de zogeheten coronawet. De Eerste Kamer behandelt deze maandag die wet. Dinsdag wordt er dan uiteindelijk over gestemd.

Assen laat weten het belangrijk te vinden ‘om iedere inwoner de mogelijkheid te bieden zich te houden aan de coronaregels, waaronder het dragen van een mondkapje in openbare ruimten’.

Volgens het college van Assen is het niet voor iedereen even makkelijk om een mondkapje te kopen. Het mondkapje is net zoals in Aa en Hunze wasbaar en dus kan het opnieuw worden gebruikt. Werkplein Drentse Aa en de voedselbank Hart van Drenthe zorgen voor de verstrekking.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu