Meppel krijgt een mobiele teststraat voor corona (derde locatie in Drenthe)

In Meppel komt een mobiele teststraat van GGD Drenthe. Foto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Meppel krijgt een mobiele teststraat, waar mensen zich kunnen laten testen op het coronavirus. Dat zegt een woordvoerder van GGD Drenthe. De teststraat gaat over twee weken open.

Het is nog niet bekend waar in Meppel de mobiele testlocatie komt te staan. Volgens de GGD-woordvoerder wordt in overleg met de gemeente een plek gezocht die makkelijk bereikbaar is en waar het testen geen overlast geeft voor omwonenden.

De mobiele teststraat van de GGD stond sinds begin vorige maand in Emmen. Maar Emmen krijgt vanaf donderdag een vaste testlocatie bij de brandweerkazerne. Ook bij het kantoor van GGD Drenthe in Assen kunnen mensen zich laten testen op corona. De woordvoerder zegt dat ervoor voor een teststraat in Meppel is gekozen om een betere spreiding over de provincie te krijgen. „Ook willen we de GGD IJsselland ontlasten. Op met name de testlocatie in Steenwijk is de druk behoorlijk hoog.”

Per dag kunnen 140 mensen worden getest

In principe kunnen straks in Meppel per dag 140 mensen worden getest. Het is de volgens GGD-woordvoerder op dit moment nog niet duidelijk of er zoveel testcapaciteit nodig is. Afhankelijk van de vraag naar coronatesten wordt bepaald hoeveel dagen per week de locatie in Meppel geopend zal zijn. De testfaciliteit in Assen is zeven dagen in de week open.

Iedereen met lichte klachten (verkoudheid of hoesten of koorts) kan zich sinds juni op corona laten testen. In totaal zijn ruim 15.000 mensen door GGD Drenthe getest op corona, waarvan 555 positief. Er zijn 119 Drenten in het ziekenhuis opgenomen geweest en 41 mensen zijn overleden.

De laatste Drentse coronapatiënt overleed half juni. Sinds juli is het aantal besmettingen in Drenthe gestegen met 21, variërend van nul tot drie per dag. Vorige week waren er vier positief getesten, een week eerder tien. Twee personen zijn vorige maand in opgenomen in het ziekenhuis.

Nieuws

Meest gelezen

menu