Meppel ontvangt 50.000 mondkapjes van Chinese miljoenenstad Haikou

Meppel heeft 50.000 mondkapjes ontvangen uit China. Burgemeester Korteland heeft deze overgedragen aan het Rode Kruis. Foto: Daan Prest

De gemeente Meppel heeft 50.000 mondkapjes ontvangen van de Chinese stad Haikou, in de strijd tegen het coronavirus. Burgemeester Richard Korteland heeft de mondkapjes overgedragen aan het Rode Kruis, dat verantwoordelijk is voor de verspreiding onder zorginstellingen.

Vorig jaar december ging de Meppeler burgemeester, samen met een Meppeler delegatie, op werkbezoek naar Haikou en de Chinese havenstad Qingdao. Meppel ziet kansen in een samenwerking met deze twee steden, vooral op het gebied van vrijetijdseconomie en de haven.

De burgemeester van Haikou, Ding Hui, stuurde een brief mee aan Korteland. Daarin benadrukt hij het belang van internationale samenwerking in de huidige periode van het coronavirus. Burgemeester Korteland laat weten dat de gemeente dit gebaar vanuit Haikou ten zeerste waardeert.

Het werkbezoek van december leidde meteen al tot concrete gesprekken bij onder andere aluminium botenbouwer Alumax. Het Chinese Qingdao Deep Fishing toonde interesse in de aanschaf van werkboten. Meppeler bedrijven krijgen alvast een cursus over hoe het moet omgaan met de Chinese markt.

Nieuws

Meest gelezen

menu