Meppeler azc komt aan Steenwijkerstraatweg

Het asielzoekerscentrum dat voor 2017 in Meppel moet komen, komt aan de Steenwijkerstraatweg. Dat besloot de meerderheid van de raad donderdagavond.

Zeventien voorwaarden
PvdA, VVD en de ChristenUnie dienden een motie in waarin het nog te bouwen azc aan de Steenwijkerstraatweg komt, wanneer aan zeventien voorwaarden wordt voldaan. Zo moet er een goede dagbesteding komen voor de asielzoekers, een voorlichtingsprogramma komen waarin omgangsvormen in Nederland worden besproken en moet er een bushalte komen dichtbij het azc.

Tijdens de raad bleken ook het CDA en GroenLinks deze motie te steunen, waardoor al vroeg in het debat een meerderheid ontstond voor een azc aan de Steenwijkerstraatweg. Dat werd niet in dank afgenomen door bij de raadsvergadering aanwezige omwonenden. ,,Ik voel me belazerd!", riep een vrouw, waarna ze het oproep tot gebed van moskeeën nadeed en de zaal verliet.

Omwonenden
Jan Koop de Wolde heeft een camping dat straks 300 meter van het azc af is. Ook hij is niet gecharmeerd van het belsuit. Zie hieronder zijn reactie.

Lees ook: Wethouder wil praten met ondernemers over azc

Lees ook

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Gevlucht
menu