Meppeler verdacht van langdurige stalking van jonge vrouw uit Hoogeveen

Rechtbank Assen.

,,Ik was een beetje verliefd op haar’’, verklaarde een Meppeler (35) vrijdag bij de politierechter. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan stalking van een jonge vrouw.

Anderhalf jaar lang stuurde de verdachte het slachtoffer uit Hoogeveen ontelbare berichten via alle mogelijke sociale media. Tegen vrienden en kennissen van haar zei hij dat ze verkering hadden. Dat terwijl zij elkaar nauwelijks kennen. Op zijn telefoon zijn honderden foto’s van haar gevonden.

De politie heeft drie keer een gesprek met hem gevoerd, waarin heel duidelijk is verteld dat hij haar met rust moet laten. Maar toch blijft hij haar lastig vallen. De Meppeler is 11 april aangehouden voor verhoor, nadat het slachtoffer aangifte had gedaan van stalking. De man beweert dat hij haar sindsdien met rust laat. ,,Ik heb echt geen berichtjes meer gestuurd.”

De jonge vrouw, die de zitting volgt in de slachtofferkamer, weet niet wat zij hoort. Op haar verzoek overhandigt een bode van de rechtbank haar telefoon aan de officier van justitie. De man wordt vervolgens door de officier direct geconfronteerd met recente berichtjes die hij aan het slachtoffer heeft gestuurd.

Op de zitting blijkt ook dat de vrouw op 25 mei opnieuw aangifte heeft gedaan tegen de man. Dat was niet bekend bij de officier en de rechter en ook niet bij de advocaat van de man. De politierechter in Assen stelt vast dat de verdachte duidelijk hulp nodig heeft. Zij vindt dat de reclassering daar onderzoek naar moet doen. De strafzaak wordt door de rechter aangehouden, ook omdat de officier eerst meer wil weten over de nieuwe aangifte.

De man uit Meppel krijgt wel op korte termijn een zogeheten gedragsaanwijzing met daarin een contactverbod, zei de officier. Als de verdachte toch weer contact opneemt met het slachtoffer wordt hij direct gearresteerd. De man kan dan in voorarrest in de gevangenis worden gehouden tot aan de behandeling van de strafzaak.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu