Meppelse bijna vermoord door ex

De nasleep van een vechtscheiding heeft een vrouw uit Meppel bijna met haar leven moeten bekopen. Tegen haar ex-man is voor poging tot moord vier jaar cel geëist.

Een aanval op haar leven door de vader van haar kinderen. Zo heeft de vrouw de ernstige mishandeling door haar ex-echtgenoot ervaren. Met de handen voor haar ogen zit zij achter de verdachte in de rechtszaal. Hij heeft spijt, zei hij tegen de rechters. Maar hij is nog steeds verschrikkelijk kwaad op haar. ,,Ze heeft me jaren geterroriseerd. Na de scheiding heeft ze me zwart gemaakt op internet. Ik zou mijn kinderen ontvoerd hebben en zelfs een kinderlokker zijn.”

Haar verdiende loon

De man, die sinds vijf maanden vastzit, houdt boos een papier met de gewraakte tekst omhoog. Volgens de officier van justitie heeft hij zich schuldig gemaakt aan poging tot moord. ,,Hij heeft een busje geregeld om naar Meppel te komen en heeft uitgezocht waar zijn ex-vrouw was.” Bij haar huis in de wijk Oosterboer in Meppel heeft hij nog een kennis gebeld met de mededeling dat hij haar de hele gang door zou schoppen. Na afloop belde hij opnieuw. ,,Hij zei toen: dat teringwijf heeft haar verdiende loon gekregen.”

De vrouw heeft verklaard dat zij niet in de gaten had dat het witte busje in de straat van haar ex-man was. Zij deed nietsvermoedend open toen de deurbel ging. De man zou haar direct naar binnen hebben geduwd en de deur dichtgegooid.

Vuistenregen

Hij heeft haar geschopt en geslagen tegen haar lichaam en haar hoofd. ,,Het was een vuistenregen. Het bloed spatte tegen de muur”, heeft de vrouw verklaard. De man beet ook een stuk uit haar oor en prikte in haar ogen.

Een arts heeft vastgesteld dat de verwondingen in haar hals zo ernstig waren dat deze haar leven had kunnen kosten. De officier van justitie zei dat de verdachte nog steeds gefrustreerd is over de scheiding eind 2012 en de verdeling van goederen. ,,Die frustraties moeten er uit. Daarom ging hij naar Meppel die dag.”

Aan de aanval is een reeks bedreigingen voorafgegaan, ook naar haar ouders. ,,Ze lopen nog steeds gevaar. Tegen agenten heeft hij gezegd: ze komen aan de beurt.” Van de vier jaar gevangenisstraf is een jaar voorwaardelijk geëist, met een proeftijd van tien jaar.

De officier vindt dat hij tijdens die proeftijd een contactverbod en een gebiedsverbod voor Meppel moet krijgen. Ook moet hij zich laten behandelen en de vrouw de door haar gevraagde 8300 euro schadevergoeding betalen. Uitspraak over twee weken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu