Mercedes van zanger René Karst brandt uit: Brandstichting zal me niks verbazen

De auto van René Karst is uitgebrand afgelopen nacht. Foto: Persbureau Meter

Hoe zijn auto afgelopen nacht in vlammen op kon gaan, weet zanger René Karst uit Hoogeveen nog niet, maar de kans is volgens hem groot dat de brand, waarbij zijn Mercedes in vlammen opging, is aangestoken.

,,De brand ontstond rechtsvoor bij de band en dat is wat de politie en brandweer vaak zien bij brandstichting. Eigenlijk moet je dat niet zeggen, voordat je weet wat er echt aan de hand is, maar het zal me niks verbazen.”

Flinke explosie

De uitgebrande auto staat nog bij Karst op de dam. Het terrein is afgezet en de politie doet vandaag onderzoek. Wendy Karst, zijn vrouw, werd afgelopen nacht wakker van een flinke explosie.

,,Ze ging meteen kijken wat het was”, vertelt Karst. ,,De knal was zo dichtbij. Ze liep naar het raam en maakte me wakker. ‘Verdorie, de auto staat in de fik’, riep ze. Ik dacht echt: wat overkomt me nu? We hebben meteen 112 gebeld en ik heb foto’s gemaakt van de auto, we zagen meteen dat er geen redden meer aan was. Hij stond in lichterlaaie.”

Gelukkig geen persoonlijke schade

Karst is blij dat het gebleven is bij alleen de auto, de oprit en een raam van de buren dat ontploft is. De auto stond voor de praktijkruimte van zijn vrouw geparkeerd. ,,Het is geen persoonlijke schade, alleen maar materiële schade. Dat is het enige positieve eraan. Gelukkig kon ik een auto van vrienden lenen. Ik ben onderweg naar een afspraak en ik moet straks naar Hilversum.”

Karst is net genezen van het coronavirus. ,,Ach, dit kan er ook allemaal nog wel bij.”

Karst deelde foto’s van zijn auto op social media. Wanneer iemand iets verdacht heeft gezien, dan hoopt hij dat te horen. Hij sloot zijn bericht op Facebook af met #achdatkanerooknogwelbij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu