Met Amerikaanse schoolbus naar optredens in Emmer cafés

Emmen krijgt in oktober een nieuw muziekfestival: Buspop. Bezoekers kunnen zich in een Amerikaanse schoolbus naar drie locaties in de gemeente laten rijden, waar bands optreden.

Buspop zal maximaal 240 bezoekers gaan tellen. Dat heeft te maken met de inzet van zes van die markante gele schoolbussen, waar plaats is voor veertig reizigers. Het idee voor het nieuwe muziekfestival op zaterdag 13 oktober is afkomstig van Boelo Klein Ikkink, Sihard Felix Dijkstra en Marcel Meijer.

Muziek en bubbels

In een feestelijke setting met muziek en glaasjes bubbels werd zaterdag de opzet gepresenteerd. Vanzelfsprekend in een Amerikaanse schoolbus. Die stond voor Eetcafé Groothuis en ook dat had een reden. Deze gelegenheid is namelijk start- en eindpunt van de muzikale bustoer door de gemeente die de concertgangers ook naar drie buitendorpen voert.

De deelnemende horecabedrijven zijn: Zalencentrum Melody in Barger-Oosterveld, Happerij De Linde in Sleen en Café Het Postkantoor in Nieuw-Amsterdam. Geen willekeurig gekozen locaties, benadrukte Boelo Klein Ikkink. ,,Deze gelegenheden hebben altijd al veel met live-muziek gedaan.’’

Afterparty

Na een set van 45 minuten vertrekt iedere groep naar de volgende locatie, om uiteindelijk terug keren naar Eetcafé Groothuis, waar een afterparty is met hoofdact 5th Wheel. Deze act omlijstte de presentatie zaterdag ook met een paar nummers. De andere bands en artiesten worden later bekend gemaakt.

Tickets zijn vanaf 2 juni online te bestellen en kosten 28,50 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu