Met Petje af gaat er een wereld voor jonge kinderen uit Schoonoord open. 'Dit in heel Drenthe? Dat zou helemaal geweldig zijn'

Zondag een dag om je te vervelen? Niet voor veertien kinderen uit Schoonoord! Zij doen vol enthousiasme mee aan Petje af, een project waarbij zij op dertig zondagen in een jaar bijzondere dingen doen, tot in Amsterdam aan toe. Deze zondag waren ze met zijn allen aan het werk in de horeca.

Robien Mulder (links) voor even aan het werk in grand-café en hotel LiBo in Aalden. Naast haar staat Lynn de Waard , die ook met veel plezier meedoet aan Petje af.

Robien Mulder (links) voor even aan het werk in grand-café en hotel LiBo in Aalden. Naast haar staat Lynn de Waard , die ook met veel plezier meedoet aan Petje af. Foto: Jan Anninga

Met een vrolijk gezicht loopt Robien Mulder (12) uit Schoonoord rond in grandcafé en hotel LiBo in Aalden. Het is druk in de zaak, ze heeft net een paar gasten wat drinken gegeven. Ze is niet het enige kind dat er aan het werk is. Er lopen nog dertien andere kinderen tussen de tien en veertien jaar rond die er de handen uit de mouwen steken.