Met de vernieuwde plantenkas is alles bij landgoed Bosch en Vaart in Vries na 37 jaar weer in originele staat: een feestje op Open Monumentendag

De gerestaureerde plantenkas uit 1890 op Landgoed Bosch en Vaart in Vries werd gisteren geopend; een laatste onderdeel wat weer in originele staat is, na een decennialang opknapproces op het landgoed. De kas – een bijzonder groot exemplaar in Italiaanse stijl – was één van de 72 bezienswaardigheden in Drenthe tijdens de Open Monumentendag.

Stichtingvoorzitter Ali Edelenbosch spreekt genodigde gasten toe in de nieuwe historische plantenkas tijdens Open Monumentendag.

Stichtingvoorzitter Ali Edelenbosch spreekt genodigde gasten toe in de nieuwe historische plantenkas tijdens Open Monumentendag. Foto: Harry Tielman

Aan de zijkanten in de brede kas bloeien roze dahlia’s. Genietend van de vochtige warmte onder beslagen raampjes, die in een zwart, stalen skelet vastzitten. Maar de berging van plantjes zal niet de hoofdfunctie worden van het glazen bouwsel. Concerten gaan er komen, en vergaderingen. Dat een concert er volstrekt niet misplaatst is, bewezen muzikanten Tamar Tanasale en Erik de Vries ter plaatse. Hun klanken met gitaar en zang klonken dromerig in de akoestiek van de kas.

Nieuws

Meest gelezen

menu