Metaalwerkers staken opnieuw

FOTO ANP ANP

FNV Metaal en CNV Vakmensen zetten dinsdagochtend hun acties voor een beter sociaal plan bij Engie (Cofely Noord) voort bij het hoofkantoor van de NAM in Assen. Dat gebeurt tijdens een nieuwe 24-uursstaking.

Stakende werknemers overhandigen de grootste klant van Engie dan een Gouden Kei. Reden is dat volgens de vakbonden Engie ten onrecht de NAM de schuld geeft schuld van het banenverlies bij de technisch dienstverlener.

Volgens bestuurder Marijke Eggengoor van FNV Metaal geeft Engie een verkeerde voorstelling van zaken. Het bedrijf heeft de problemen aan zichzelf te wijten, zegt zij. ,,Engie heeft onvoldoende geanticipeerd op de veranderde markt en heeft lange tijd zitten slapen. Zij had moeten investeren in nieuwe markten op het gebied van duurzaamheid, in plaats van nu 65 gezinnen de dupe te laten zijn door strategische keuzes die in een directiekamer worden gemaakt.”

Engie schrapt bij de noordelijke vestigingen 120 van de ongeveer 800 banen. Daarvoor moeten ruim 60 werknemers worden ontslagen. Zo’n 200 leden van FNV en CNV staakten vorige week al vijf dagen voor een beter sociaal plan. Ze voeren vooral strijd voor een betere ontsagvergoeding dan Engie de vertrekkende werknemers biedt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu