Burgemeester Mieke Damsma van Midden-Drenthe: Zo snel mogelijk een tijdelijke weg langs het spoor bij Hooghalen

NS-topman Roger van Boxtel is in Hooghalen om poolshoogte te nemen Foto: Jeroen Kelderman/DvhN

Langs het spoor bij Hooghalen wordt volgende week gestart met de aanleg van een tijdelijke weg. Op deze manier hoeven grondeigenaren de onbeveiligde spoorwegovergangen niet meer te gebruiken om bij hun land te komen.

Burgemeester Mieke Damsma van de gemeente Midden-Drenthe is vrijdagochtend in gesprek met een van de grondeigenaren. Ook de president-directeur van de NS Roger van Boxtel en de hoogste baas van ProRail John Voppen waren daarbij aanwezig. ,,Wat ons betreft is het tijd voor acute actie”, aldus Damsma.

De weg moet langs de oostkant van het spoor vanaf de Zwiggelterweg tot aan de zuidelijke spoorwegovergang worden aangelegd. Op deze manier kunnen beide onbeveiligde spoorwegovergangen worden opgeheven.

Dodelijke afloop

Het gesprek is een reactie op een bijna-botsing die volgens ProRail woensdag plaatsvond op een onbewaakte spoorwegovergang bij Hooghalen tussen een tractor en een trein. Op 22 mei vond er een botsing tussen een trein en een kiepwagen plaats met dodelijke afloop.

De betrokken boer zei dat er afgelopen woensdag helemaal geen bijna-botsing was. Hij noemde de reactie van de machinist en ProRail overtrokken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu